ZöldÁllásPortál

Új feladatok a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerben

április 22, 2024 Nincs hozzászólás Képzések

A tagság igényére, a jogszabályi környezet változásaira reagálva a HOSZ tanfolyamot szervez a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) ismertetésére, a környezetvédelmi termékdíj jogszabályi változásaival és a hulladékgazdálkodás koncessziós rendszerével összefüggésben.

A HOSZ képzésein megszokott módon a résztvevők gyakorlatias megközelítést, sok példát fognak hallani, konzultáció keretében a felmerülő kérdéseket is feltehetik.

Időpont: 2023. szeptember 23. és 30. 9.00 – 14.00 óra között

Helyszín: Budapest (a pontos helyszínt a jelentkezőknek kiküldjük)

Tanúsítvány: A képzés tesztvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése alapján a HOSZ a Felnőttképzési Információs Rendszerből lehívható Tanúsítványt ad ki.

Az oktatás diaanyagát megkapják a résztvevők.

Oktatók:

Sztruhár Imre: közgazdász, adótanácsadó, jelenleg a Green Tax Service Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. korábban több évig vezető beosztások mellett a termékdíj ügyintéző képzés szakmai oktatója. A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetségnek (CSAOSZ), a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ), a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének (HOSZ) és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségének (VJASZSZ) aktív tagja, partnere. A Transpack című csomagolási, anyagmozgatási, logisztikai szaklap állandó szerzője.

Gulyás – Kiss Ildikó a Green Tax Service Kft. Operatív vezetője.

Dr. Hajós Attila ügyvéd, adójogi szakjogász, a Vám- és Pénzügyőrségnél, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál szerzett tapasztalatok birtokában ügyvédi tevékenysége – a Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda alapítójaként – kiterjed a fémkereskedelmi kérdésekre is. A VJASZSZ (Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége) Fémszekciójának vezetője, hatósági vizsgabiztos.

Szabó Zsuzsanna Klára vámtarifa specialista, igazságügyi vámszakértő, regisztrált belső ellenőr, a VÁMTANÁCS Kft. ügyvezetője. Szakmai pályáját 1999. évben kezdte a Vám- és Pénzügyőrségnél, ahol főelőadó volt, majd a NAV Szakértői Intézeténél éveken át szakértőként tevékenykedett. A PTE Állam- és Jogtudományi Kara után mérlegképes könyvelői, vámügyintézői, valamint pénzügyi és számviteli szakellenőri képesítéseket szerzett. A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara, valamint a Magyar Vámügyi Szövetség aktív tagja. Oktatói tevékenységet folytat a Magyar Vámügyi Szövetségnél. Vámjogi szakértői hatósági tanúsítvánnyal, vámtanácsadói igazolvánnyal rendelkezik.

Részvételi díj: 63.000Ft + áfa, kedvezményes díj HOSZ tagoknak: 51.000 Ft + áfa
Jelentkezés jelentkezési lap beküldésével, 2023. szeptember 8-ig
További információt ad: Major Ágnes képzési vezető ( +36 30 900 7323, )