ZöldÁllásPortál

KIIT Technology Business Incubator program

április 22, 2024 Nincs hozzászólás Hírek
KIIT-TBI

A KIIT India egyik legnagyobb, és eredményeit tekintve is egyik legsikeresebb magánegyeteme. Több mint 30.000 diákja és 23 kampusza van, amelyből a legnagyobb Bhubaneswar-ban, Odisha államban található. 2021-ben Indiában egyedüliként elérte az 5 csillagos minősítést a QS Stars Rating rendszerben, de más nemzetközi rangsorokban is előkelő helyeken van. Indiában a hazai besorolás alapján a 24. helyen áll, és 2019-ben elnyerte a hazai oktatási minisztérium Institute of Eminence minősítését.

Emellett számtalan kiválósági központjuk van. Rendkívül kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek mind akadémiai, mind ipari vállalati szinten. A KIIT, köszönhetően ipari kapcsolatainak is, sikeres startup és inkubációs programot is bonyolít. Ennek kulcs intézménye a KIIT Technology Business Incubator (KIIT-TBI), amely 2019-ben és 2020-ban elnyerte a hazai legjobb bioinkubátor díjat. Elsősorban a biotechnológia területén felmerülő ötleteket fogadják be pályázat alapján.

A KIIT mellett ugyanaz az alapító tulajdonos, Dr. Achyuta Samanta, lényegében párhuzamosan megalapította a Kalinga Institute of Social Science (KISS) intézményt, amely szintén egyetemi rangot kapott. A KISS a világ első és egyetlen egyeteme, amely elkötelezett amellett, hogy minőségi felsőoktatást biztosítson kizárólag a törzsi közösségek diákjainak. A KISS–en jelenleg is 27.000 diák tanul, akik komoly ösztöndíj támogatást kapnak azért, hogy a szegény törzsi környezetből kiemelkedhessenek. Dr. Samanta zseniális pénzügyi modelljének alapja, hogy lényegében a KIIT a legnagyobb finanszírozója a KISS-nek, amely alapítványi formában működik.

A KIIT szeretne magyar kapcsolatokat építeni. Ehhez fölajánlják a jelenleg meghirdetés alatt álló nemzetközi diák ösztöndíj programjukat, amelyről rövid határidőn belül bővebb információkat küldenek. Az egyetemen jelenleg 60 országból tanulnak nemzetközi diákok, és a kollégiumi szolgáltatás is magasabb színvonalú az Indiában megszokott szenderedtől.

Ugyancsak felhívást fognak közzétenni a közeljövőben nemzetközi oktatók két éves futamidejű fogadására, amely során számítanak majd magyar oktatók jelentkezésére is. A felhívást hamarosan megküldik, kérve annak terítését Magyarországon.

Végül fölvetődött a startup együttműködések erősítésének lehetősége. A KIIT-TBI nyitott kapcsolatok felvételére magyar inkubátorokkal, illetve akcelerátorokkal, valamint Science Parkokkal, elsősorban a biotechnológiai fejlesztések terén.

 

További részletek:

Dr. Farkas Hilda
TéT Szakdiplomata

 

Forrás:

Újdelhi Hírek
Tudomány és Technológia
2021.22 szám
Dr. Farkas Hilda