ZöldÁllásPortál

Kéz a kézben a jövő zöldipari szakembereiért

április 22, 2024 Nincs hozzászólás Hírek

Október 25. – Az Óbudai Egyetemen, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) közösen szervezett zöldipari szakmai napján együttműködési megállapodást kötött a két intézmény. 

Fotó: Bartha EszterDr. Ágoston Csaba és Dr. habil. Koltai László – Fotó: Bartha Eszter

A megállapodás célja, hogy az egyetemi potenciál és a KSZGYSZ által képviselt zöldipar szereplői hozzájáruljanak a következő nemzedék környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához, saját tevékenységeik népszerűsítéséhez, a hazai környezetvédelmi, zöldipari szakember utánpótlás fenntartható és folyamatos biztosításához. Ennek során elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket együttesen mozgósítják és ezen keresztül a kiemelt kutatási területeken, projektekben az Egyetem akadémiai tudásának és a KSZGYSZ tagvállalatai gyakorlati, szakmai tapasztalatainak ötvözésével közösen emeljék a magyarországi kutatás-fejlesztés színvonalát.

Fotó: Bartha EszterFotó: Bartha Eszter

A zöldipari szakmai nap során a hallgatók a Szövetség tagvállalatainak előadásain és bemutatóin vettek részt: megismerkedhettek a környezetiparban használt eszközökkel, berendezésekkel és választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre. Az együttműködés célja, hogy motivált, piacképes tudással rendelkező, a fenntarthatóság iránt elkötelezett szakemberek kerüljenek a gazdaság, a közigazgatás és az oktatás világába.

Fotó: Bartha EszterFotó: Bartha Eszter

A bemutatkozó cégek a kötetlen személyes találkozások során egyéni tapasztalataik, szakmai karrierútjuk megosztásával is vonzóvá kívánják tenni a hallgatók számára az ágazati szakmákat, munkaköröket. A zöldipar munkaerő igényét, a kereslet és kínálat egymásra találását a www.zoldallasportal.hu működtetésével is segíti a Szövetség, amely a képzésekkel, továbbtanulási lehetőségekkel és egyéb hasznos információkkal is ellátja az érdeklődőket.

Képgaléria: https://drive.google.com/drive/folders/14GvY4r2Pf8e_v0GPXjJz1HMXyH0u63_K?usp=sharing

Előadások letöltése

Fotó: Bartha Eszter

További információ: 

Istenes Anna kommunikációs igazgató
Tel: 06 30 8678185
email: