ZöldÁllásPortál

Extinction Rebellion

április 22, 2024 Nincs hozzászólás Önkéntesség

Az Extinction Rebellion (röviden XR, magyarul Kihalás Lázadás) egy nemzetközi mozgalom, amely erőszakmentes polgári engedetlenséggel kíván radikális változást elérni az ökológiai katasztrófa és az emberi faj kihalásának elkerülése érdekében. Az Extinction Rebellion 2018 májusában jött létre az Egyesült Királyságban, azóta csoportjai szerte a világon megjelentek. Magyarországon 2019-ben Budapesten alakult meg.

Az Extinction Rebellion Magyarország azzal a céllal jött létre, hogy nyomást gyakoroljon a politikai és gazdasági döntéshozókra, amit alulról szerveződő, erőszakmentes közös cselekvésen keresztül akar elérni. Egy olyan jövőért küzd, ahol a természetre és a környezetre értékként tekintünk, amelyben nincs természeti és társadalmi kizsákmányolás, és amelyben az elnyomást felváltja az önrendelkezés és a részvételi demokrácia gyakorlata. A szervezet szerint változás csak a társadalmi igazságosságot szem előtt tartó cselekvés által érhető el.

A csatlakozáshoz nem szükséges előképzettség vagy szaktudás. Olyan tevékenységekbe lehet önkéntesként bekapcsolódni, mint eseményszervezés, kommunikációs feladatok, közösségi média kezelése, illetve csoportszervezési munkák.

 

Elérhetőségek:

E-mail:

Facebook: https://www.facebook.com/xrhungary

Instagram: https://www.instagram.com/extinctionrebellion_hungary/