ZöldÁllásPortál

A jövő szakmája: a fenntarthatósági menedzser

június 22, 2024 Nincs hozzászólás Képzések

A fenntarthatósági menedzsment ma már nem csak választás, hanem kulcsfontosságú része a vállalati stratégiának. Partnerünk, a GB Academy, januárban induló Certified Sustainability Manager képzése a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási területen is holisztikus képet és gyakorlati tudást biztosít, felkészítve a résztvevőket arra, hogy vezetői szinten hozzájáruljanak a vállalatok és a társadalom fenntartható fejlődéséhez, segítve a fenntarthatósági stratégiák kialakítását, a környezeti kihívások kezelését és a társadalmi felelősségvállalás legújabb trendjeinek megértését. A januárban induló képzés ideális választás mindazok számára, akik egy éppen kialakuló és egyre keresettebb szakmában, a fenntarthatóság terén szeretnének karriert építeni.

Az ESG (Environmental, Social, and Governance – Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok és a fenntarthatóság iránti érdeklődés az üzleti világban rohamosan nő. Ez nagyrészt a folyamatosan szigorodó Uniós szabályozásnak és a fenntarthatóság buzzwordé válásának köszönhető. Sok cikk és elemzés érhető el e témában, azonban a valódi, mélyreható tudás és az ehhez kapcsolódó gondolkodásmód váltás még mindig kevés a cégeknél. Ezért kiemelkedően fontosak a szakmai képzések, amely nem csupán elméleti alapokat, hanem gyakorlati ismereteket és készségeket is nyújtanak a fenntarthatósági menedzsereknek. Partnerünk, a GB Academy, Certified Sustainability Manager képzése éppen ezt a hiányt pótolja, alaposan felkészítve a résztvevőket az ESG alapokra és azok alkalmazására a vállalati gyakorlatban.

A fenntarthatóság az üzleti világ kulcsfontosságú részévé vált. Ennek integrálása a vállalati stratégiákba nem csak etikai kötelezettség, hanem egyre inkább üzleti szükségesség is. A környezeti fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás és átlátható, felelős vállalatirányítás elveinek követése növeli a vállalatok hitelességét, javítja a márkaértéket, és hozzájárul a hosszú távú üzleti sikerhez.

Ezért a fenntarthatósági menedzserek egyre inkább kulcsfontosságú szerepet töltenek be a vállalatoknál. Ők azok, akik felügyelik a fenntarthatósági stratégiák kialakítását és végrehajtását, biztosítva, hogy a vállalat tevékenységei összhangban álljanak a fenntarthatósági elvekkel. Szerepük magában foglalja a fenntarthatósági jelentések készítését, az ESG teljesítmény mérését, valamint a belső és külső érdekelt felekkel való kommunikációt, hozzájárulva ezzel a vállalat társadalmi és környezeti hatásának optimalizálásához.

A GB Academy Certified Sustainability Manager (CSM) hybrid képzése nem csupán egy tanfolyam; ez egy olyan lehetőség, amely megnyithatja a kaput a fenntarthatósági menedzsment világában rejlő számtalan lehetőség előtt. A fenntarthatósági menedzserek egyre nagyobb szerepet kapnak a vállalatok életében világszerte, ráadásul egyre gyakrabban vezető pozíciókban.

Miért érdemes jelentkezni a GB Academy CSM képzésére? 

A képzés nemcsak elméleti tudást nyújt, hanem gyakorlati eszközöket is ad a jelentkezők kezébe, amelyek segítségével a végzettek hozzájárulhatnak a vállalatok és a társadalom fenntarthatóbb jövőjéhez. A kurzus során részletesen megismerhetik a fenntarthatósági stratégiák kialakítását, a környezeti kihívások kezelését és a társadalmi felelősségvállalás legújabb trendjeit. A januárban induló képzés résztvevői képesek lesznek vezetői szinten bevonni a fenntarthatóságot a vállalati stratégiába, elősegítve ezzel nem csak a vállalatok, hanem a teljes társadalom fenntartható fejlődését.

További információ, részletek és jelentkezés a GB Academy oldalán: https://hu.gbacademy.online